Insulean Proteinový večerní chléb 2+1

Originální  Proteinový Večerní Chléb (Low carb)

  • Revoluční směs na pečení nízkokalorického proteinového chleba!
  • Po upečení 28% bílkovin
  • Ideální pro ketodietu a na hubnutí
  • Pouze 4,9 g sacharidů na 100 g upečeného chleba
  • Vhodný pro diabetiky (nízký glykemický index)
  • Vhodný pro děti
Dostupnost Skladem (8 ks)
Možnosti doručení
380 Kč / ks 330,43 Kč bez DPH
Insulean Proteinový večerní chléb 2+1

 

 

 

 Večerní proteinová chleba je naprosto unikátním složením. Má 28 % bílkovin v upečeném stavu, tedy o polovinu více než maso. Je srovnatelný s kvalitními sýry a kombinace různých zdrojů dává ve výsledku velmi kvalitní a organismem využitelnou bílkovinu. (Rostlinné bílkoviny samostatně jsou většinou využitelné pouze částečně). Cenu masa všichni považujeme za samozřejmou (obsah bílkovin 17 – 22 % podle druhu).  Tento speciální večerní chléb představuje zázrak pro diabetiky – můžou si dát normální večeři. Glykemický index je srovnatelný se zeleninou jako brokolice (17 oproti 15), při vynikající kvalitě i chuti chleba (vláčný 3 dny, i po vyjmutí z mrazáku). Podobně úžasný bude i pro vegetariány, kteří rostlinnými bílkovinami dohánějí absenci masa v jídle, i lidi s nadváhou má totiž obsah sacharidů pouze 4,9 g/100 g  po upečení chleba.

#ShowMore#

 

Výživové hodnoty na 100 g produktu

Maso kuřecí

Maso vepřové libové

Maso hovězí

Chléb konzumní

Žitný chléb Racio

Proteinový večerní chléb

Energie

521 kJ/124 kcal

992 kJ/237 kcal

668 kJ/165 kcal

1020 kJ/243 kcal

744 kJ/178 kcal

1266 kJ/305 kcal

Bílkoviny

22,5 g

17,3 g

20,8 g

6,58 g

5,4 g

28,6 g

Sacharidy

-

-

-

45,14 g

35,3 g

4,9 g

z toho cukry

       

10,8

1,7 g

Tuky

3,2 g

18,2 g

7,8 g

1,1 g

1,4

14,9 g

z toho nasycené mastné kyseliny

         

2,7 g

Vláknina

     

4 g

11,9

15,3 g

Sodík

0,05 g

0,05 g

0,07 g

 

0,4 g

0,5 g

Tabulka porovnávající různé zdroje bílkovin. Vyplývá z ní, že náš speciální chléb obsahuje 1,5 x více bílkovin než maso ( a to v upečeném stavu), běžný chléb byste si musel koupit 5 x, abyste dostal stejné množství bílkovin. Obdobný obsah bílkovin mají kvalitní tvrdé sýry jejichž zahraniční varianta bude asi ještě nákladnější.

Na přípravu chleba potřebujete:
Sáček s obsahem směsi na proteinový chleba 400g
Sušené droždí (součást balení) 7g
Voda cca 30°C  340 ml

Po upečení chléb váží přibližně 620 g.

Postup přípravy:
Suchou směs na chléb promícháme  s  droždím.  340ml ohřáté vody na cca 30°C přidáme do směsi. Těsto hněteme v kuchyňském robotu na střední výkon přibližně 6 minut.  Z těsta  vytvoříme  bochník nebo rozdělíme  na menší  kousky  a vytvoříme například  houstičky. Vložíme do vymaštěné formy nebo houstičky na vymaštěný plech a  necháme odležet asi 45- 60 minut v pokojové teplotě. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C (horní/spodní ohřev)  60 minut.

Postup v domácí pekárně
Směs na chléb smícháme s droždím , vodu nalijeme do  formy a přidáme  suchou směs,  zvolíme „rychlý program“(doba pečení by měla být alespoň 2 hodiny). Pokud je program na Vaší pekárně kratší, doprogramujte potřebnou dobu pečení ručně do 2 hodin.

2-3 plátky chleba = 35g

Složení suché směsi: bílkovinná směs (pšeničná bílkovina, sójová bílkovina, lupinová bílkovina *), žlutá a hnědá lněná semena, sójová drť, celozrnná pšeničná mouka, sojová mouka, pšeničné otruby, slunečnicová semena, sezamová semena, jablečná vláknina, sůl, emulgátor sojový lecitin, pražená mouka z ječmenného sladu, regulátor kyselosti octan sodný.

Průměrné výživové hodnoty suché směsi na:

 100 g

Energetická hodnota

1701 kJ/408 kcal

Bílkoviny

38.7 g

Sacharidy

13.3 g

z toho cukry

0,6 g

Tuky

18.1 g

z toho nasycené mastné kyseliny

2.2g

Vláknina

17.3 g

Sodík

0.7 g

Minerály

4.6 g

Voda

 cca 7 g

Chlebové jednotky (BE)

1.2 BE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedna chlebová jednotka (BE) odpovídá 83 g hmotnosti produktu.

Složení upečeného chleba:voda, bílkovinná směs (pšeničná bílkovina, sójová bílkovina, lupinová bílkovina*), žlutá a hnědá lněná semena, sojová mouka, celozrnná pšeničná mouka, sojová drť, pšeničné otruby, slunečnicová semínka, sezamová semínka, jablečná vláknina, droždí, sůl,  pražená mouka z ječmenného sladu.

Informace pro alergiky: Obsahuje lepek, sezam, sóju.  Může obsahovat stopy mléka, lískových oříšků a lupiny (vlčí bob).

Průměrné výživové hodnoty upečeného chleba ve:

100 g 

Energetická hodnota

1266 kJ/305 kcal

Bílkoviny

28.6 g

Sacharidy

4.9 g

z toho cukry

1,7 g

Tuky

14.9 g

z toho nasycené mastné kyseliny

2,7 g

Vláknina

15.3 g

Sodík

0.5 g

Minerály

3 g

Voda

cca 33 g

Chlebové jednotky

0,4 BE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedna chlebová jednotka (BE) odpovídá 245 g produktu.

*Lupina – Lupinus  (vlčí bob)

Ve světě začal rozvoj pěstování v 90. letech minulého století po potvrzení vysoké výživové hodnoty lupinové mouky, která je z bobů vyráběna. Dnes se využívá celá rostlina: plody jako součást potravin, zelená hmota jako krmivo, květy ve farmaceutickém průmyslu, posklizňové stvoly jako zelené hnojení.

Semena rostlin (plody)  zvaná Tremoso se  využívají po celém světě jako příloha k jídlům, lehký předkrm nebo jen jako chuťovka. Velmi rozšířená je jejich konzumace v Portugalsku a Brazílii, kde se také v největší míře pěstují. Nejčastěji se využívají jako chutný doplněk k pivu – náhrada oříšků nebo tyčinek. Tremoso má obsah bílkovin přibližně stejně vysoký jako  sója, tedy průměrně 35 %. Složení těchto bílkovin je z dietetického hlediska vynikající díky jinak často v rostlinách deficitním aminokyselinám, zejména lysinu, leucinu, metioninu a  argininu. V lupinových bobech je více než 10 % tuků, které mají vynikající složení díky až 80 % nenasycených mastných kyselin  obsažených v tucích . Další významnou látkou je lecitin – jeho obsah je až 2,5 % z obsaženého tuku.

Lupinová mouka - obsahuje pouze 30 % sacharidů, převážně s krátkým řetězcem. Přirozeně žlutá barva mouky díky obsahu karotenoidů je v pekařském průmyslu velmi žádaná. Emulgační vlastnosti mouky částečně nahrazují vaječné žloutky. Lupinová mouka je také vhodná pro výživu celiaků.

     

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

INSULEAN je výrobce revoluční směsi na pečení nízkokalorického proteinového chleba!

Podobné produkty

Insulean proteinový chleb front
190 Kč
000001

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení