Želatina

Želatina je bílkovinný produkt získaný z kolagenu.

Díky jedinečné kombinaci aminokyselin má významné zdravotní účinky.

Bylo prokázáno, že želatina má vliv na zdraví kloubů a funkci mozku a může zlepšovat vzhled pokožky a vlasů.

#ShowMore#

Co je želatina?

Želatina je produkt vyráběný vařením kolagenu. Je tvořena téměř výhradně bílkovinami a její jedinečný profil aminokyselin jí propůjčuje mnoho zdraví prospěšných látek [1].

Kolagen je nejhojnější bílkovinou, která se vyskytuje u lidí a zvířat. Nachází se téměř všude v těle, ale nejhojněji je zastoupen v kůži, kostech, šlachách a vazech [2].

Zajišťuje pevnost a strukturu tkání. Kolagen například zvyšuje pružnost kůže a pevnost šlach. Je však obtížné kolagen konzumovat, protože se obvykle nachází v nechutných částech zvířat [2].

Naštěstí lze kolagen z těchto částí získat vařením ve vodě. Lidé to často dělají při přípravě vývaru do polévky, aby mu dodali chuť a živiny.

Želatina získaná při tomto procesu je bez chuti a barvy. V teplé vodě se rozpustí a po ochlazení získá rosolovitou konzistenci.

Želatina je bohatá na bílkoviny a má jedinečný profil aminokyselin, který jí dává mnoho potenciálních zdravotních výhod.

Existují důkazy, že želatina může snižovat bolesti kloubů a kostí, zlepšovat mozkové funkce a pomáhat snižovat známky stárnutí pleti.

Protože je želatina bez barvy a chuti, je velmi snadné ji zařadit do jídelníčku.

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení