Recept na domácí proteinový keto chléb
Hledáte způsob, jak si užít výživný chléb bez zbytečných sacharidů? Proteinový keto chléb může být tou pravou volbou pro vás. Tento chléb je plný kvalitních bílkovin a má nízký glykemický index, což z něj dělá ideální doplněk pro vaši ketodietu.
Příprava chleba je snadná a rychlá, a to jak v klasické troubě, tak v domácí pekárně. Stačí smíchat sáček směsi s droždím a přidat teplou vodu.
Tento chléb je také skvělou volbou pro vegetariány a diabetiky, kteří chtějí nahradit maso kvalitními rostlinnými bílkovinami a udržovat svou hladinu cukru pod kontrolou.
Chcete si užít výborný chléb bez zbytečných sacharidů? Vyzkoušejte náš recept.
Na přípravu chleba potřebujete
- ProVista Proteinová keto chlebová směs 400g
- Sušené droždí (součást balení) 7g
- Voda cca 30°C 340 ml
Po upečení chléb váží přibližně 620 g.
Postup přípravy
Suchou směs na chléb promícháme s droždím. 340ml ohřáté vody na cca 30°C přidáme do směsi. Těsto hněteme v kuchyňském robotu na střední výkon přibližně 6 minut. Z těsta vytvoříme bochník nebo rozdělíme na menší kousky a vytvoříme například houstičky. Vložíme do vymaštěné formy nebo houstičky na vymaštěný plech a necháme odležet asi 45- 60 minut v pokojové teplotě.
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C (horní/spodní ohřev) 60 minut.
Postup v domácí pekárně
Směs na chléb smícháme s droždím , vodu nalijeme do formy a přidáme suchou směs, zvolíme „rychlý program“(doba pečení by měla být alespoň 2 hodiny). Pokud je program na Vaší pekárně kratší, doprogramujte potřebnou dobu pečení ručně do 2 hodin.