Recepty

Nejen fitness recepty na našem blogu fitnessshop.cz

Recept na domácí proteinovou granolu

Recept na domácí proteinovou granolu

Domácí proteinová granola | Recept z blogu Fitnessshop.cz

Tento zdravější recept na müsli obohacený o bílkoviny je kombinací křupavých ovesných vloček, ořechů a semínek s vanilkovou příchutí a proteinovým práškem, který vám zajistí výživný start do nového dne. Celková doba přípravy je přibližně 20 minut.

Ingredience:

Ovesné vločky: 340 g
Pšeničné klíčky: 40 g
Lněná semínka: 30 g (volitelné)
Chia semínka: 30 g
Vanilkový protein: 60 g (asi 1/2 šálku)
Podmáslí: 295 ml (asi 1 1/4 šálku)
Máslo, rozpuštěné: 115 g
Cukr: 140 g
Sůl: 1/2 čajové lžičky (2 g)
Dýňová semínka: 120 g
Mandlové lupínky: 70 g
Kousky pekanových ořechů: 65 g
Sušené meruňky: 115 g
Sušené třešně: 85 g
Sušené borůvky: 55 g
 

,,Náš tip: Pokud si chcete granolu udělat opravdu speciální zkuste protein s příchutí burák - karamel, čokoláda, kokos, jahoda nebo cookies & cream)"

Creamy Protein Shake noční protein 420g jahoda

Vybrat vhodný protein na pečení

 Postup

  1. Smíchejte suché ingredience: Smíchejte ovesné vločky, pšeničné klíčky, lněná semínka, chia semínka a vanilková protein ve velké míse.

  2. Přidejte tekutiny: Do suché směsi vmíchejte podmáslí a rozpuštěné máslo. Nechte ji odstát, aby se tekutiny vstřebaly a směs zhoustla.

  3. Přidejte cukr a sůl: Jakmile směs zhoustne, přidejte cukr a sůl a promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.

  4. Příprava toppingů: Ořechy a semínka nasucho opražte a poté je smíchejte se sušeným ovocem a dejte stranou.

  5. Pečení: Směs müsli rozprostřete na plech a pečte na prostřením roštu při nižší teplotě 140 °C za občasného promíchání, aby se směs rovnoměrně propekla a nepřipálila. Pečte dokut nezačne granola zlátnout.

  6. Závěrečné úpravy: Po upečení smíchejte granolu s opraženými ořechy a ovocem. Před uskladněním ji nechte vychladnout.
Multipowr protein delight proteinová tyčinka fitnessshop praha
,,Náš tip: Proteinové tyčinky si může přidat jako zpestření vaší ranní granoly a zvýšit tak její biologickou hodnotu navýšením celkových bílkovin."
 

Vybrat vhodný protein na pečení

 

Užijte si tuto zdravou a proteinem obohacenou granolu jako výživný start do nového dne nebo jako energickou svačinu na cesty.


Obrázky: Multipower.de
Autor: Jakub Samek
Jakub Samek je náš interní specialista a nezávislý autor pro fitnessshop.cz s několikaletou praxí. Specializuje se na psaní o sportu a výživě.
 
Domácí proteinová zmrzlina: dobrota plná bílkovin na horké letní dny

Domácí proteinová zmrzlina: dobrota plná bílkovin na horké letní dny

Osvěžte se v horkých dnech s úžasnou domácí proteinovou zmrzlinou! Tento jednoduchý recept má nejen vynikající chuť, ale také tak potřebné bílkoviny pro vaše tělo. S koktejlem S55 koktejlem a mlékem nebo rostlinnou alternativou to zvládnete za pár minut.

Domácí proteinová zmrzlina  dobrota plná bílkovin na horké letní dny

Ingredience na jednu porci proteinové zmrzliny

  • 30 g (3 odměrky) ProVista S55 koktejlu s příchutí čokoláda nebo vanilka
  • 300 ml mléka (max. 1,5% tuku nebo rostlinné alternativy)
  • Volitelné: Toppingy jako jsou drcené kakaové boby (kakaové nibs), lesní ovoce (jahody, borůvky, maliny, ostružiny) nebo kousky ořechů na ozdobu

Postup na přípravu domácí proteinové zmrzliny

  1. Ve shakeru nebo mixéru smíchej 30 g (3 odměrky) ProVista S55 koktejlu v příchuti čokoláda s 300 ml mléka. Použijte mléko s maximálním obsahem 1,5% tuku nebo rostlinnou alternativu.
  2. Smíchejte koktejl a mléko v shakeru nebo mixéru, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Nalijte směs do uzavíratelné nádoby, kterou můžete dát do mrazáku.
  4. Zmrzlinu nechte mrazit minimálně po dobu 3-4 hodin, dokud nezíská pevnou konzistenci. Pravidelně ji míchejte každou hodinu během prvních 4 hodin mrazení, aby se zajistilo, že zmrzlina zůstane krémová.
  5. Jakmile je zmrzlina dostatečně ztuhlá, můžete ji podávat.
  6. Na závěr můžete zmrzlinu ozdobit oblíbenými zdravými toppingy, jako jsou drcené kakaové boby, ovoce nebo kousky ořechů.
Výživové hodnoty na jednu porci*
Energetická hodnota 884 kJ / 210 kcal
Tuky 4,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
Sacharidy 14 g
z toho cukry 3,6 g
Bílkoviny 24 g
Vláknina 6,5 g
Sůl 0,8 g

*Poznámka: Výživové hodnoty jsou přibližné a mohou se lišit v závislosti na konkrétním produktu ProVista S55 koktejlu a mléku, které použiješ. Doporučuji se řídit informacemi uvedenými na obalech produktů pro přesnější údaje.

ProVista S55 čokoláda 430 g

Značka: ProVista
S55 dietní koktejl čokoláda 430 g

Autor: Jakub Samek

Jakub Samek je náš interní specialista a nezávislý autor pro fitnessshop.cz s několikaletou praxí. Specializuje se na psaní o sportu a výživě.
Recept na domácí vanilkový proteinový keto chlébík

Recept na domácí vanilkový proteinový keto chlébík

Hledáte způsob, jak si užít výživný chléb bez zbytečných sacharidů? Proteinový keto chléb může být tou pravou volbou pro vás. Tento chléb je plný kvalitních bílkovin a má nízký glykemický index, což z něj dělá ideální doplněk pro vaši ketodietu.

Příprava chleba je snadná a rychlá, a to jak v klasické troubě, tak v domácí pekárně.

Tento chléb je také skvělou volbou pro diabetiky, kteří chtějí udržovat svou hladinu cukru pod kontrolou.

Chcete si užít výborný chléb bez zbytečných sacharidů? Vyzkoušejte náš recept.

ecept na proteinový keto vanilkový chlebík fitnessshop cz praha

Na přípravu chleba potřebujete

  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 1/4 hrnku vanilkového Proteinu 80 5 STACK
  • 2 lžíce psyllia (jemně mletého)
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 5 vajec L
  • 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 3/4 hrnku vlažné vody
  • Sladidlo podle chuti

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na pečení, kterou vymažte kokosovým olejem nebo vyložte pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte suché ingredience - mandlovou mouku, kokosovou mouku, vanilkový protein, psyllium, kypřicí prášek a sůl.
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce s rozpuštěným kokosovým olejem a sladidlem, dokud se vše nespojí.
  4. Přidejte mokré ingredience do suchých a dobře promíchejte. Postupně přilévejte vlažnou vodu, dokud těsto není hladké a dobře spojené.
  5. Přelijte těsto do formy a rozetřete stěrkou nebo lžící.
  6. Pečte v předehřáté troubě 45-50 minut, nebo dokud není povrch zlatavý. Zkuste upečení pomocí špejle.
  7. Nechte chléb úplně vychladnout před krájením, aby se dobře krájel a měl správnou konzistenci.

Tento chléb je skvělým doplňkem k snídani nebo jako zdravá svačina během dne. Můžete ho podávat samotný, s máslem, nebo s nízkosacharidovou marmeládou pro sladší variantu.

Přečtěte si také: Jak poznat kvalitní vejce – co všechno ovlivňuje jejich barvu i kvalitu?

Autor: Jakub Samek
Jakub Samek je náš interní specialista a nezávislý autor pro fitnessshop.cz s několikaletou praxí. Specializuje se na psaní o sportu a výživě.

Co číst dále
 
keto dieta, ketodiet, ketodieta, keto diet, low carb dieta, keto, keto dieta recenze, keto diet tablety, keto dieta jídelníček, keto dieta recepty, co je keto dieta, keto dieta co to je, keto dieta potraviny, keto dieta co jíst, ketomix, ketodiet recenze, ketomix recenze, ketomix dieta, keto mix, hubnutí, jídelníček na hubnutí, prášky na hubnutí, protein na hubnutí, hubnutí břicha, čaj na hubnutí, léky na hubnutí, jídelníček na hubnutí zdarma, kapky na hubnutí, koktejly na hubnutí, tablety na hubnutí, cviky na hubnutí břicha, ketofit, ketofit koktejl, ketofit recepty, ketofit cz, ketofit dieta, ketofit tablety."Keyword"
"proteinový chléb"
"proteinový chléb lidl"
"proteinovy chleb"
"proteinovy chlebik lidl"
"proteinovy chlieb"
Velikonoční sušenky ze syrovátkového proteinu

Velikonoční sušenky ze syrovátkového proteinu

Obrázek článku

Hledáte zdravé a chutné velikonoční pohoštění? Vyzkoušejte tyto bílkovinami nabité velikonoční sušenky ze syrovátkového proteinu, ovesných vloček, mandlového másla a medu. Jsou snadné na přípravu, syté a ideální na svačinu nebo dezert. Navíc jsou skvělou alternativou tradičních velikonočních sladkostí.

Recept na velikonoční sušenky plné bílkovin

Složení:

1 šálek ovesných vloček
1/2 šálku mandlového másla
1/4 šálku medu
1/4 šálku neslazeného mandlového mléka
1 odměrka vanilkového Multipower 100% pure whey protein syrovátkového proteinu
1/4 lžičky skořice
špetka soli
1/2 šálku mini čokoládových chipsů (kousky čokolády)
12 plastových velikonočních vajíček (můžeš tvarovat i v ruce)

Pokyny:

V míse smíchejte ovesné vločky, mandlové máslo, med, mandlové mléko, syrovátkového proteinu, skořici a sůl, dokud se dobře nespojí.

Vmíchejte čokoládové chipsy.

Směsí naplňte každé plastové velikonoční vajíčko a pevně ji zabalte.

Naplněná velikonoční vajíčka vložte do lednice, aby se alespoň na 30 minut zchladila.

Jakmile směs ztuhne, opatrně vyjměte velikonoční vajíčka z lednice a jemným otočením vyjměte poloviny vajíček.

Podávejte ihned nebo je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až jednoho týdne.

Tyto bílkovinami nabité velikonoční vaječné kousky jsou chutnou a zdravou alternativou tradičních velikonočních sladkostí. Syrovátkový protein dodává bílkoviny, které pomáhají udržet pocit sytosti a spokojenosti, zatímco mandlové máslo a med dodávají přirozenou sladkost. Vychutnejte si tuto pochoutku bez pocitu viny jako svačinu nebo dezert během velikonočního období!

Autor: Jakub Samek
Jakub Samek je náš interní specialista a nezávislý autor pro fitnessshop.cz s pětiletou praxí. Specializuje se na psaní o sportu a výživě.
Zdravé tyčinky z těsta na cookies s kousky čokolády

Zdravé tyčinky z těsta na cookies s kousky čokolády

Obrázek článku

Zdravé tyčinky s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin. Skvělé jako svačina během dne. Vyzkoušejte náš recept:

Ingredience

1 konzerva cizrny (scezená a propláchnutá)
40 g arašídového másla
40 g datlí
100 g mrkvového pyré
1/2 lžičky soli
1/2 prášku do pečiva
50 g hořké čokolády nakrájené na malé kousky
1 polévková lžíce syrovátkového proteinu Multipower 100% Whey protein french vanilla

Příprava

Předehřejte troubu na 150 °C. Všechny ingredience kromě čokolády zpracujte v kuchyňském robotu na husté těsto. Čokoládu nakrájejte na jemné kousky a polovinu přidejte do těsta. Těsto rozetřete do kuchyňské formy vyložené pečicím papírem nebo do silikonové formy a posypte zbytkem čokolády a trochou mořské soli. Poté vložte celou věc na 10-15 minut do trouby, dokud těsto na povrchu lehce nezezlátne, ale uvnitř zůstane stále těstovité a lepkavé. Nechte vychladnout a nakrájejte na tyčinky.


Autor: Jakub Samek
Jakub Samek je náš interní specialista a nezávislý autor pro fitnessshop.cz s několikaletou praxí. Specializuje se na psaní o sportu a výživě.
Co číst dále